Магазин Србије на вези

Са 10. Фестивала српске културе у Истри извештавамо из Пуле, Лабина, Ровиња и Фажана... Будите уз РТС СВЕТ у 20.40 сати. За територију Америке и Аустралије Магазин емитујемо у четвртак у 02.00 и 13.00 по средњoевропском времену.

Специјално за "Магазин Србија на вези" говоре домаћини, Милан Рашула, председник Жупанијског вијећа српске националне мањине Истарске жупаније и Борис Милетић градоначелник града Пуле.

Гост у студију је Миодраг Јакшић, председник Матице исељеника Србије и један од оснивача Фестивала српске културе у Истри.

Један од највећих стручњака у свету, онколог, хематолог и клинички фармаколог, професор доктор Надежда Басара, са Клинике у Фленсбургу у Немачкој, специјално за нашу емкисију говори - зашто канабис и метадон не лече рак.

О великом проблему данашњице, прекомерној употреби мобилних телефона и друштвених мрежа, пре свега међу тинејџерима, говори гост емисије, стручњак за ову област - доктор Слободан Швракић, адиктолог. После завршеног Медицинског факултета у Београду, 25 година усавршавао се и радио на престижним америчким клиникама, пре свега у Тексасу, а своје драгоцено искуство данас користи у лечењу болести зависности у Србији.

Гости емисије су и балерине, које нас ових дана представљају на светској Плесној олимпијади у Москви, из Балетског центра AB DANCE, са оригиналном кореографијом са такмичења. Њих прати Евгенија Веда, некада руска балерина а данас председница Балканске плесне алијансе и представник Светске плесне олимпијаде која се одржава у Москви.

У музичком делу емисије наступиће Милан Ђурђевић и "Неверне бебе" славећи тако 25 година рада и са нама у студију.

Момци и девојке из АКУД "Шпанац" и њихов кореограф Милош Сикимић представиће се Играма из Шумадије, најављујући турнеју у региону и свету.

Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво