Србија на вези - регион, РТС Свет, 18.55

Решавајући квадратуру круга у истоименој емисији коју снима већ пуних шеснаест година, новинар Бранко Станковић је, између осталог, забележио и живот Срба у неколико земаља региона. Поред утисака са тих путовања које ће поделити са нама, Бранко ће у емсији "Србија на вези" коментарисати и писање штампе српских заједница из региона.

Председничке изборе у Црној Гори, за нашу емисију коментарише подгорички новинар Матија Николић.

Од 19. до 29. априла у Истри се одржава 10. фестивал српске културе. Како ће изгледати овогодишњи, јубиларни програм рећи ће нам председник Већа Срба истарске жупаније Милан Рашула.

У Вуковару је недавно промовисана књига политиколога Чедомира Вишњића Време спорта и разоноде...Титина Хрватска и њени Срби 1951.-1971.

"У тој релацији између београдске екавице и личке варијанте имена Тито налази се и садржај ове књиге и њене поруке", каже аутор. Ми додајемо да је главна личност ондашњи хрватски, утицајни политичар у СФРЈ Владимир Бакарић. Промоцији књиге, присуствовале су колеге из Тв продукције ЗВО Вуковар.

Кроз изложбу Из прошлости једне породице Осијек-Петриња-Београд у Етнографском музеју у Београду, колегиница Марија Цвијић припремила је причу о два века угледних српских породица пореклом из Хрватске Томић и Радановић.

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво