Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Будите са Србијом на вези! Пратите нашу емисију, очекују вас занимљиве судбине и важне теме...Музиком опијају браћа Теофиловићи.

Марија Стојановић рођена је у Трстенику. Била је капитен репрезентације Србије у боксу. Учествовала је на више европских првенстава у Холандији и Румунији, као и на светском првенству у Кини. Данас живи у Берлину и професионално се бави боксом. Прилог Мирајане Раичевић Тасић.

Задатак сваке културне политике је да сачува оно што је наслеђено, и очувано преда будућој генерацији. Зато је министартсво културе и информисања посветило велику пажњу питању ћирилице: од уградње мера њене заштите у нацрт десетогодшње стратегије културног развоја, преко акције "Негујмо српски језик", до предлога измена и допуна Закона о писму, који би ускоро требало да се нађе у републичком парламенту. Прилог Наталије Синановић.

Седамдесетосмогодишњи Драгослав Главињић из Ужица, један је од последњих самоуких мајстора који израђује и резбари гусле. Највећа жеља му је да умеће израде и резбарења гусли пренесе на млађе. Његов дар и љубав према породичној традицији, наследила је само најстарија двадесетчетворогодишња унука Ивана Ивановић.

Ове године обележавају две деценије од када су снимили прву музику нумеру. Њихови гласови се чудесно употпуњују и преносе дух неких прошлих времена, традиције и српске кулутре. Музички гости браћа Теофиловић.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво