Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Будите са Србијом на вези! Пратите нашу емисију, очекују вас занимљиве судбине и важне теме...Музиком опијају браћа Теофиловићи.

Марија Стојановић рођена је у Трстенику. Била је капитен репрезентације Србије у боксу. Учествовала је на више европских првенстава у Холандији и Румунији, као и на светском првенству у Кини. Данас живи у Берлину и професионално се бави боксом. Прилог Мирајане Раичевић Тасић.

Задатак сваке културне политике је да сачува оно што је наслеђено, и очувано преда будућој генерацији. Зато је министартсво културе и информисања посветило велику пажњу питању ћирилице: од уградње мера њене заштите у нацрт десетогодшње стратегије културног развоја, преко акције "Негујмо српски језик", до предлога измена и допуна Закона о писму, који би ускоро требало да се нађе у републичком парламенту. Прилог Наталије Синановић.

Седамдесетосмогодишњи Драгослав Главињић из Ужица, један је од последњих самоуких мајстора који израђује и резбари гусле. Највећа жеља му је да умеће израде и резбарења гусли пренесе на млађе. Његов дар и љубав према породичној традицији, наследила је само најстарија двадесетчетворогодишња унука Ивана Ивановић.

Ове године обележавају две деценије од када су снимили прву музику нумеру. Њихови гласови се чудесно употпуњују и преносе дух неких прошлих времена, традиције и српске кулутре. Музички гости браћа Теофиловић.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 пошаљи коментар