Магазин Србије на вези, РТС Свет, 20.40

У РТС-овом студију снимљено је око шест стотина песама. Стручни савет пројекта „60 најлепших народних песама" сачинио је листу од пет стотина песама. Дошло је време да одаберемо најбоље од најбољих! О гласању, овом али и другим пројектима РТС, у години када обележавамо шест деценија рада, у студију Магазина говори Оливера Ковачевић, главна и одговорна уредница Забавног програма. Емисију можете погледати и на РТС2 у суботу, 14. априла у 11.30.

У пратњи Народног ансамбла РТС под управом Синише Вићентијевића наступиће Недељко Билкић, Весна Димић и Биљана Петковић.

Удружење Беоетно визија из Београда организатор је изложбе рукотворина "Златне нити српске ћирилице". Реч је о уникатним експонатима надахнутим ћириличном азбуком и орнаментиком српских манастира у традиционалним техникама - везу, златовезу и пустовању вуном.

Изложба већ месецима путује по иностранству где српска дијаспора има прилику да учи и богати своје знање на тему српске историје, културе и традиције. О овом пројекту, подржаном од стране Министарства спољних послова Републике Србије - Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, говоре Вера Авлијаш и Наташа Цвејић, председница Удружења и ауторка изложбе.

Представници Србије на овогодишњем Евросонгу, група "Сања Илић и Балканика", допутовали су у Израел - прву станицу на промотивној евровизијској турнеји. Наступ у Тел Авиву биће прва велика проба пред пут у Лисабон. Специјално за Магазин Србије на вези, утиске из Тел Авива, преносе чланови "Балканике".

Уреднице емисије Јелена Ђорђевић Поповић и Мирјана Николић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво