Магазин Србије на вези, РТС Свет, 20.45

У недељи, када Срби широм света славе Васкрс, студио "Магазина Србија на вези" биће пун деце, учесника манифестације Дечје васкршње чаролије. Гости Београда, деца са Косова и Метохије, Бања Луке, Ниша, Новог Сада, Шапца, бојиће ускршња јаја и радовати се песмом. Њима ће друштво правити деца из ОШ "Бранислав Нушић" из Београда, који ће са својим вероучитељем Владимиром Радовићем организовати васкршњу радионицу.

"Светосавско звонце", данас, када слави 50 година постојања, најтиражнији је часопис Српске православне цркве и брине се о васпитању наших најмлађих. Свој пут ка деци, стрпљиво је градило васпитавајући и учећи многе генерације нашој вери, историји и традицији. О овом часопису, који има и двојезично, српско-енглеско издање, за децу која живе у Аустралији, Америци, Канади, Великој Британији, ... као и о пројекту Стопама наших предака, говориће Димитрије Стикић из Патријаршије СПЦ.

Маестро, Војкан Борисављевић, композитор и диригент, недавно је у Народном позоришту прославио 53 године рада. Посебан наступ имаће и у нашем студију са прваком Београдске опере Драгољубом Бајићем.

Музички састав Ступови и ове године, уз учешће великог броја музичара, певача, глумаца, спортиста - припрема васкршњу песму и спот, који ће бити премијерно приказан у нашој емисији.

Водимо вас на изложбу скулптура и цртежа - вајара, који је био велики пријатељ Београда, Томета Серафимовског, ретроспективну изложбу у Галерији РТС-а, где је представљено 70 скулптура и 11 цртежа из колекције породице Серафимовски, у бронзи, мермеру, ониксу и дрвету. Дела овог великог уметника налазе се у најугледнијим светским галеријама, музејима и институцијама света, као и у Београду, споменик Ђури Јакшићу у Скадарлији, Мији Алексићу у Народном позоришту,... Гост емисије, његова кћи, Соња Серафимоски.

Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се