Магазин Србије на вези, РТС Свет, 20.45

У недељи, када Срби широм света славе Васкрс, студио "Магазина Србија на вези" биће пун деце, учесника манифестације Дечје васкршње чаролије. Гости Београда, деца са Косова и Метохије, Бања Луке, Ниша, Новог Сада, Шапца, бојиће ускршња јаја и радовати се песмом. Њима ће друштво правити деца из ОШ "Бранислав Нушић" из Београда, који ће са својим вероучитељем Владимиром Радовићем организовати васкршњу радионицу.

"Светосавско звонце", данас, када слави 50 година постојања, најтиражнији је часопис Српске православне цркве и брине се о васпитању наших најмлађих. Свој пут ка деци, стрпљиво је градило васпитавајући и учећи многе генерације нашој вери, историји и традицији. О овом часопису, који има и двојезично, српско-енглеско издање, за децу која живе у Аустралији, Америци, Канади, Великој Британији, ... као и о пројекту Стопама наших предака, говориће Димитрије Стикић из Патријаршије СПЦ.

Маестро, Војкан Борисављевић, композитор и диригент, недавно је у Народном позоришту прославио 53 године рада. Посебан наступ имаће и у нашем студију са прваком Београдске опере Драгољубом Бајићем.

Музички састав Ступови и ове године, уз учешће великог броја музичара, певача, глумаца, спортиста - припрема васкршњу песму и спот, који ће бити премијерно приказан у нашој емисији.

Водимо вас на изложбу скулптура и цртежа - вајара, који је био велики пријатељ Београда, Томета Серафимовског, ретроспективну изложбу у Галерији РТС-а, где је представљено 70 скулптура и 11 цртежа из колекције породице Серафимовски, у бронзи, мермеру, ониксу и дрвету. Дела овог великог уметника налазе се у најугледнијим светским галеријама, музејима и институцијама света, као и у Београду, споменик Ђури Јакшићу у Скадарлији, Мији Алексићу у Народном позоришту,... Гост емисије, његова кћи, Соња Серафимоски.

Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 пошаљи коментар