Србија на вези - регион, РТС Свет, 18.55

Наши гости у студију су председник Одбора за дијаспору и Србе у региону мр Иван Костић и председник Студентског клуба Правног факултета у Београду Немања Вучковић. Тема разговора је школовање студената из региона у Србији. Емисија је на РТС Свет у 18.55, реприза сутрадан, у уторак, 3. априла у 13.05.

Недавно је кроз регион прошла вест да Српски национални савет Црне Горе покреће иницијативу да Влада Црне Горе поништи одлуку о признању такозване независне државе Косово и да о томе треба да одлуче грађани на референдуму. Колико је то уопште могуће, од чега зависи, и шта је, пре свега покренуло ову иницијативу, за нашу емисију говори председник Савета Момчило Вуксановић. Такође, биће речи и о предстојећим председничким изборима у Црној Гори. Разговор води Мирослав Карлица.

Колеге из Тв продукције Заједничког већа општина Вуковар посетили су насеље Жарговић, које улази у састав града Книна и забележили свакодневни живот данас малобројних мештана. Њихова жеља за опстанком превазилази многе проблеме са којима се суочавају.

Видећете и причу о школи иконописања која је недавно отворена у епархији далматинској.

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 пошаљи коментар