Двоброј часописа "Људи говоре" представљен у Торонту

У Торонту је одржана промоција двоброја часописа "Људи говоре". У Генералном конзулату Републике Србије било је много Канађана, уметника, чије су слике, такође, представљене у часопису.

Часопис Људи говоре штампа се на српском и енглеском језику, а двоброј, представљен у Генералном конзулату Србије у Торонту, финансијски су подржали српско Министарство културе и канадско Министарство  за емиграције.

Свој углед овај часопис гради годинама, а у избору прича, поезије, критика и есеја, прати давно зацртани уређивачки мото о естетском, етичком и духовном јединству, нагласио је на почетку вечери Василије Петковић, генерални конзул у Торонту.

Говорило се о књижевности, уметности, стварању... Читани су делови текстова из новог броја, а др Радомир Батуран, уредник овог часописа, потрудио се да и ова промоција протекне у знаку лепе речи, сликарства и музике.

Јасмина Вучуревић и Драгана Стошић извеле су неколико народних изворних песама.

Часопис Људи говоре у сваком броју представи и сликара. Овог пута то су били радови канадског академског сликара Дагласа Едвардса. Пејзаж је један од његових омиљених мотива, али су ту и идиличне представе детињства проведене на великој фарми у Онтарију. Једну од изложених слика, уметник који је чест гост на сликарским колонијама у Србији, донирао је часопису, а присутне поздравио речима: "Видимо се, ако не пре, онда на некој од сликарских колонија".

Присутне пријатеље часописа и књижевности, разгалила је и уметникова мајка, 91-годишња оперска певачица у пензији.

И тако, понеки стих и текст, превод на енглески због канадских гостију, изложба слика и песма...

Вече је завршено наступом Кристине Бјелић уз пратњу Радета Петрића на лаути.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво