Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Српска заједница из САД-а, Торонта, Прага, Базела...јавља новости за "Србију на вези". Будите уз РТС Свет, вечерас у 18.55, репризни термин емисије у петак, 30. марта у 13.05.

У америчкој савезној држави Индијани, чланице Кола српских сестара имају обичај да направе светковину, када припреме велику количину пита, које воле и Срби и Американци. Њихова продаја помаже и црквеношколској општини Свети Сава у Мерилвилу. Извештава Александар Жигић.

У Торонту је одржана промоција књижевног двоброја часописа Људи говоре. У Генералном конзулату Републике Србије овом приликом било је доста Канађана, уметника, чије су слике такође представљене у часопису. Извештава Бранка Дикановић Трбојевић.

Гост емисије Србија на вези је песникиња из Прага Јелена Ћирић, од које ћемо, између осталог, сазнати и шта то у наредном периоду припрема удружење Ластавица из Прага.

За КУД Добросав Радовановић-Кикац из Базела, ово је јубиларна године. Друштво обележава пола века традиције и постојање. Свој први концерт одржаће у Београду, а затим следи свечаност и у Базелу у новембру ове године. О првом концерту у Београду извештва наш стални дописник из Швајцарске Анђелка Красојевић.

У Београду у Матици исељеника Србије одржана је најава манифестације Дани српске кулутре у Истри. Програм је представио Милан Рашула председник Вијећа српске националне мањине Истарске жупаније.

Велику улогу при оснивању Медицинског факултета имали су наши лекари који су се школовали у Француској. Деведесет и осам година касније, међународна сарадња је и даље изузетно важна. Ове недеље предавања на факултету на којем је дипломирао, одржао је доктор Предраг Бјелогрлић, професор Универзитета у Сент Ендрусу у Великој Британији.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернерстина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи