Магазин Србије на вези, РТС Свет, 21.00

"Магазин Србије на вези" угостиће младу српску боксерку Нину Радовановић, Ану Јоковић, потпредседницу Кошаркашког савеза Србије, Катарину Ланцрат Томановић, уметницу у квилинг техници...Сашка Јанковић уживо пева за вас! Емисију можете погледати и на РТС2 у суботу, 31. марта у 11.30.

Нина Радовановић, је власница три WBC појаса у професионалном боксу. Као професионалац је дебитовала 2014. године и од тада остварила 12 победа и доживела један пораз.

У Бечу, 7. априла, Нина боксује za WBC интернационални појас против Еве Ворабергер. Очекује је и Европско првенству за жене у олимпијском боксу у Пољској које ће се одржати од 10. - 19. маја.

Организација Amici di Decani - Пријатељи манастира Високи Дечани основана је у Риму 2012. године. Окупља углавном Италијане. Циљ је брига о Србима у енклавама на Косову и Метохији, кроз хуманитарни рад и културна дешавања. Један од ретких Срба који учествује у раду ове изузетне организације је академски сликар Небојша Богдановић који већ десетак година живи и ради у Фиренци.

И ове године, Србија ће кроз кошаркашке кампове угостити многе младе таленте из земље и дијаспоре. Ана Јоковић, потпредседница Кошаркашког савеза Србије, говориће о тренутној ситуацији у нашој женској кошарци, неговању и ангажовању талената, могућностима да се деца из дијаспоре укључе у наше клубове и национални тим.

Катарина Ланцрат Томановић ради филигран од папира. Ради се о све популарнијој quilling техници. Колико је "тешко" или „лако", бавити се овом уметношћу, Катарина ће демонстрирати у студију Магазина, израдом - ускршњих јаја!

"Песмом за тебе" Сашка Јанковић је одушевила на овогодишњој Беовизији. Уживо, у пратњи Попхора „Крсманац", Сашка наступа у Магазину Србије на вези.

Уреднице емисије Јелена Ђорђевић Поповић и Мирјана Николић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 пошаљи коментар