Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Жири Лондонског сајма књига објавио је да је београдски издавач "Геопоетика" у најужем избору међународних награда за изврсност у 2018. години у категорији "Предузимљивост у књижевном превођењу". Ова издавачка кућа номинована је својом едицијом "Српска проза у преводу", у којој је до сада објављено 30 наслова, романа и кратких прича савремених српских писаца, одабраних међу књигама свих српских издавача. Тим поводом, гост емисије је биће писац и издавач Владислав Бајац.

Кафа и цигарете - поздрав из Београда, представа Атељеа 212, гостује 24. марта у Торонту. Омнибус драма, састављена од седам прича у којима различите генерације ликова, кроз тему цигарета и кафе, причају своје животне приче. Део глумачке екипе биће наши гости у студију.

Гледаоце ћемо упознати и са младом уметницом Андријаном Гаљевић која је на Међународном такмичењу у соло певању American Protage, као првонаграђена, учествовала на ревији победника у дворани Карнеги Хол у Њујорку.

Како је Удружење књижевника Десанка Максимовић из Торонта обележило Светски дан поезије и какве утиске са турнеје по Америци и Канади носе Бајага и Инструктори, такође ће бити теме "Србије на вези"....

Реприза емисије је у петак, 23. марта у 13.05.

Уредник и водитељ Тања Адамовић

Дежурни уредник Милица Милановић

Реализација Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 пошаљи коментар