Магазин Србије на вези, РТС Свет, 21.00

Вечерас у "Магазину Србије на вези" теме су образовање младих, српски филм у светским оквирима, бројне могућности нове мултимедијалне платформе РТС Планета... Гости у студију Александра Дрецун, Татјана Ћитић, оперске диве, сестре, Љиљана Јовановић и Биљана Стафансон, као и Јован Маљоковић бенд. Уживајте са нама, вечерас, у 21 сат на РТС Свет. Емисију можете погледати и на РТС2 у суботу, 24. марта у 11.30.

Како најлакше стићи до престижних универзитета у свету, коме иду њихове стипендије и шта је све понуђено студентима у Србији на 15. Сајму образовања "EDUfair", недавно одржаном у Београду, једна је од тема Магазина Србија на вези.

Гост емисије, Александра Дрецун, председник УО "Харвард клуба Србије", говори о конкурсу који су расписали за стипендије најбољим студентима завршне године универзитета у Србији, а први пут конкурс је отворен и за студенте из Србије на овом универзитету. "Олакшати
студирање и остваривање највиших професионалних циљева, наш је задатак", истиче Александра Дрецун, а у емисији открива и шта су данас активности бивших студената овог престижног америчког универзитета, и како функционише њихова мрежа у целом свету.

Од нашег дописника из Торонта, Бранке Дикановић Трбојевић сазнајемо за победу српског филма "Злогоње" или "Лов на вештицу", на Интернационалном фестивалу TIFF у Торонту. Приказано је више од сто филмова из 40 земаља, а наш филм на српском језику, титлован на енглески, редитељски деби Рашка Миљковића, проглашен је за најбољи филм фестивала. Прича о животу са хендикепом, другарству и одрастању, филм о деци, за децу и одрасле. Ексклузивно из Торонта за емисију говоре: редитељ, продуцент и главни глумац - дечак Михајло Миловић.

У години када обележавамо 60 година постојања ТВ Београд, покренули смо РТС Планету, мултимедијску платформу која је доступна свим корисницима интернета у Србији и широм света, и нуди могућност праћења 11 ТВ и 4 радијска канала уживо, телевизијске и радијске емисије из Програмског архива РТС-а, као и фонограмска издања ПГП-а. Шта су још погодности праћења програма преко РТС Планете, говориће Татјана Ћитић, помоћник извршног директора за развој и нове послове.

Оперске диве, сестре, Љиљана Јовановић и Биљана Стафансон, ексклузивно у овој емисији, уз клавирску пратњу Невене Живковић, извешће песме са шведског двора, композиције чланова краљевске породице.

Јован Маљоковић са својим бендом, "Јован Маљоковић бенд" представиће музику и песме са новог ЦД-а у издању ПГП РТС-а.

Уредник и водитељ Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво