Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Поводом обележавања 83-годишњице од упокојења нашег славног научника Михајла Пупина, у његовом родном Идвору у Спомен комплексу, одржан је парастос и свечана академија. Представићемо и многорафију "Од усељеника до проналазача", илустровану књигу са 101 фотографијом на 320 страна која осликава Пупинову животну причу и његов рад на очувању српског националног идентитета. Гости емисије су аутор Мирослав Станковић и директор пројекта Владан Шкорић.

Од 2. до 18. марта у галерији Српска национална академија у Торонту одржава се изложба слика академског сликара Озренка Мркића. Ликовну академију уметник је завршио у Сарајеву, а у Канади живи од 1994. године. Овогодишња изложба под називом Кратке приче у бојама последња је у низу двадесетак самосталних изложби аутора. Из Торонта извештава Бранка Дикановић Трбојевић.

Шта то ново припремају наши људи у Чешкој? Које су то манифестације које најављује друштво Ластавица из Прага, чућемо од песникиње Јелене Ћирић.

Владинчански двор Српске православне епархије у Темишвару једна је од најлепших зграда у старом центру града. Аутор емисије Миодраг Обрадов припремио је емисију коју гледамо у серијалу Медијска мрежа српске дијаспоре уредника Мирјане Раичевић Тасић.

У Радио Београду одржана је промоција и представљено стваралаштво музичара на хармоници Ратислава Благојевића. Представљене су и три књиге, и најављена два нова пројекта. Нови це-де са Ансамблом Гледанице и први солистички це-де са најлепшим колима за хармонику. Гост емисије Ратислав Благојевић.

Реприза емисије је у петак, 16. марта у 13. 05. 

Уредник и водитељ Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво