Магазин Србије на вези, РТС Свет, 21.00

Колико је значајно познавање матерњег језика, нарочито за Србе ван Србије, за свакодневну комуникацију и размену емоција на релацији родитељи-деца? О бројним темама и дилемама у нашем вечерашњем "Магазину", који можете погледати и на РТС2 у суботу, 17. марта у 11.30.

О овим изузетно важним и комплексним питањима говори гост Магазина, индивидуални и породични психотерапеут са ВМА, психолог Горан Кличковић.

Већ трећу деценију у Београду се одржава Летња школа српског језика и културе "Свети Сава" за децу из дијаспоре и Србије. Директорка овог пројекта Радмила Кунчер упутиће позив деци из дијаспоре да крену са пријавом за овогодишњу летњу школу, која има подршку Министарства спољних послова Републике Србије.

Са каквим се искушењима суоче они који одлуче да оду из Србије и наставе живот у иностранству, како изгледају успони и падови, и да ли је могуће без помоћи стручњака изаћи из проблема те врсте, у највећој мери из сопственог искуства, говори глумац, писац и мотивациони говорник Синиша Убовић.

Давор Јовановић, млади певач, издао је свој први албум, како каже "новоградске" музике инспирисане кафанском, староградском и градском музиком. Давор се бави и уметничком фотографијом, али и покреће фондацију која за циљ има пружање финансијске, и сваке друге врсте подршке, младим студентима уметности. Један од циљева у будућности је стипендирање младих у дијаспории младих у Србији, и омогућавање да талентовани уметници стигну на престижне факултете у иностранству.

Почело је снимање осмоделног серијала о српској емиграцији на тлу Северне Америке, од доласка Ђорђа Шагића до данашњих дана. За Магазин Србије на вези о својој идеји и њеној реализацији. говори режисер и продуцент овог серијала, Миша Тот.

Уреднице емисије Јелена Ђорђевић Поповић и Мирјана Николић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво