Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гошћа данашње емисије је млада београдска уметница Наталија Миладиновић која представља Србију на међународној изложби у Савету Европе у Стразбуру.

Изложба под називом Women in art for peace, окупља девет уметница, амасадорки мира, из Норвешке, Француске, Јерменије, Уједињених Арапских Емирата, Туниса, Молдавије и Србије. О својим утисцима са отварања ове изложбе, о миру као инспирацији, улози амбасадорке мира, говориће у емисији Наталија Миладиновић.

На иницијативу пословних људи при канадској Амбасади у Београду, 2014. формирано је Канадско - српско удружење КАНСЕ, са идејом да поспеси економску сарадњу и привуче канадске инвестиције у нашу земљу. Прослог викенда у Торонту је организован, други по реду, сусрет привредника у организацији КАНСЕ и Генералног конзулата Србије.

Фолклорни ансамбл Гаврило Принцип из Јужног Чикага, организовао је свој зимски фестивал, на којем су учествовале и друге фолклорне групе из шире чикаске регије. Чланови ансамбла наступали су протеклих година широм Америке, а гостовали су и у Србији.

Руски сликар Игор Васиљев припада плејади београдских сликара 50-их година. Живео је кратко, али је створио невероватан стваралачки опус. Изложбом из два дела, а под називом Животна прича Игора Васиљева, у Београду је обележена 90. годишњица од његовог рођења...

Уредник и водитељ Тања Адамовић

Дежурни новинар Милица Милановић

Реализација Маја Мандић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара