Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гошћа данашње емисије је млада београдска уметница Наталија Миладиновић која представља Србију на међународној изложби у Савету Европе у Стразбуру.

Изложба под називом Women in art for peace, окупља девет уметница, амасадорки мира, из Норвешке, Француске, Јерменије, Уједињених Арапских Емирата, Туниса, Молдавије и Србије. О својим утисцима са отварања ове изложбе, о миру као инспирацији, улози амбасадорке мира, говориће у емисији Наталија Миладиновић.

На иницијативу пословних људи при канадској Амбасади у Београду, 2014. формирано је Канадско - српско удружење КАНСЕ, са идејом да поспеси економску сарадњу и привуче канадске инвестиције у нашу земљу. Прослог викенда у Торонту је организован, други по реду, сусрет привредника у организацији КАНСЕ и Генералног конзулата Србије.

Фолклорни ансамбл Гаврило Принцип из Јужног Чикага, организовао је свој зимски фестивал, на којем су учествовале и друге фолклорне групе из шире чикаске регије. Чланови ансамбла наступали су протеклих година широм Америке, а гостовали су и у Србији.

Руски сликар Игор Васиљев припада плејади београдских сликара 50-их година. Живео је кратко, али је створио невероватан стваралачки опус. Изложбом из два дела, а под називом Животна прича Игора Васиљева, у Београду је обележена 90. годишњица од његовог рођења...

Уредник и водитељ Тања Адамовић

Дежурни новинар Милица Милановић

Реализација Маја Мандић

број коментара 0 пошаљи коментар