Србија на вези - регион, РТС Свет, 18.55

"Скопје има микроклима, изгор лето, кочан зима" - о свом граду пева македонски рок музичар Влатко Стефановски. С обзиром на то да је тренутно у Македонији врућа (спољно)политичка ситуација, питање је какво је пролеће очекује? Гост емисије македонски новинар Миленко Неделковски.

Актуелну ситуацију у суседној Македонији, која је као и све земље бивше СФРЈ под јаким утицајем (или притиском) западних сила, као и у несугласицама са првим комшијама, која се свакако одражава и на живот Срба у тој земљи, за нашу емисију коментарише познати македонски новинар Миленко Неделковски.

У Подгорици је недавно одржана изборна скупштина Српског националног савета. Мало је промена у чланству, али су циљеви остали исти-очување српског идентитета у Црној Гори.

У емисији ћете видети и две приче о жељи која враћа живот на вековна огњишта. Прва је из Мостара града, коме се после двесет година избеглиштва вратио ђакон Бранислав Рајковић. Друга прича забележена је у Мокром Пољу (Хрватска), где се налази црква посвећена Светом Луки, позната по томе што је у њој пронађен ћирилични рукопис из тринаестог века, чувено Мокропољско јеванђеље.

Реприза емисије у уторак, 6. марта у 13.05.

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Редитељ Ернестина Глигориијевић

број коментара 0 пошаљи коментар