Магазин Србије на вези, РТС Свет, 21.00

У Великој Британији се 3. марта завршава јубиларни, десети, Српски месец. Манифестација је и ове године обухватила културу, уметност, спорт, образовање, привреду.

Запажени наступ у оквиру Српског месеца имали су и млади харфисти, ђаци Музичке школе „Мокрањац" из Београда. У инспиративном простору српске амбасаде у Лондону концерт су одржали Марко Бркић, Миња Стојановић и Марија Зороја. Ово троје младих уметника гости су Магазина са својом професорком Дијаном Сретеновић.

Удружење „Дани ћирилице Баваниште" под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије расписало је конкурс за 2018 годину. Тема конкурса је "Мој јунак".

Крајем децембра 2017. године из штампе је изашла књига „Млади говоре". У књизи je објављено 264 од преко 10.000 литерарних радова приспелих током претходних шеснаест година на конкурс „Дани ћирилице". Гости у студију су оснивач удружења и организатор манифестације Вера Секулић и КУД-а "Аца Обрадовић" из Баваништа.

Из Беча, са Сајма туризма, највећег у региону, Србији стиже позив за учешће од Пола Хамерла, сајамског директора Канцеларије за сарадњу са медијима.

На Дане српске културе у Паризу путује пијанисткиња Далида Грмуша, јединствена у импровизацији и компоновању музике за клавир. Пред наступ у Српском културном центру у Паризу, Далида Грмуша је са Србијом на вези.

У студију Магазина угостићемо актуелне светске првакиње у савременом плесу, Dance Factory, и кореографкињу Сташу Станковић.

Уреднице емисије Јелена Ђорђевић Поповић и Мирјана Николић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Владимир Б. Петровић

број коментара 0 пошаљи коментар