Свесловенска мисија Љубомира Јованова Перуновића

Љубомир Јованов Перуновић, књижевник, путиписац, копач злата у далеком Јукону, у Канади, недавно је у Русији награђен Златним руским анђелом који свира за просветитељство.

Када се пре низа година отиснуо у бела снежна брда и планине Канаде у потрази за златом, књижевник и путописац Љубомир Јованов Перуновић није ни слутио да ће га та златна жица одвести до сибирског белила и братске Русије, где је недавно добио значајно признање Златног руског анђела који свира за просветитељство.

Трагајући за златом нашао је себе у великој свесловенској мисији.

„Руси имају једну исконску љубав према Србима, као што и Срби имају према Русији, мада су имали и већу пре комунизма. Ја сам први који је добио ту награду. То је Патриотски руски фонд, који даје награду људима из Русије који су се истакли у војсци или култури", каже Перуновић.

Тако се Џек Лондоновски инстикт и трагаалачки дух трагао Љубомира Јованова Перуновића препородио, те он сада види друге приоритете и задатке.

„Радим на једној књизи која треба да изађе ове године, то је једна анализа словенске прошлости, тражење словенских корена, прастарих код словенских народа. Постоје записи, извори и покушај да се ухвате те идеје и како је човек осећао, да би се то прилагодило нашем времену", каже Перуновић.

Стваралачки дух Љубомира Јованова Перуновића овим неће застати. Од њега се сада са правом очекују не само нова изненађења, већ и права мишљења, учења и доприноси о значају и враћању природи, али са јачањем свесловенског духа и братства међу нашим народима.

Узвишени задатак за једног писца који прераста у својеврсну мисију која превазилази границе једне земље.

Иначе, у својој земљи овај књижевник још није добио ниједно признање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво