Србија на вези - регион, РТС Свет, 18.55

Догађај недеље, када се ради о дијаспори и Србима у региону, свакако је Први Форум српске дијаспоре који је прошле суботе одржан у Бањалуци, а окупио је око 100 учесника из више од 20 земаља Европе и света. Гост је директор Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић.

У вечерашњој емисији сазнаћемо како је протекао тај Први Форум дијаспоре одржан у главном граду Републике Српске, који је његов значај и који су му циљеви, као и какви су утисци и које све сугестије и предлози његових учесника, како из расејања тако и из двеју матица Србије и Српске. Гост је директор Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић.

О важности Дејтонског мировног споразума за Босну и Херцеговину и његовој будућности сазнаћемо од професора уставног права са Универзитета у Бањалуци проф. др Миле Дмичића са којим је разговарала Милена Вујовић.

Такође ћемо видети и причу о судбини породице Грабовац пореклом из БиХ, која је од ратних страхота деведесетих, из Ријеке, где су тада живели, избегла у Италију и тамо започела свој нови живот.

Реприза емисије у уторак, 27. фебруара у 13. 05.

Уредници Милена Вујовић и Мирослав Карлица

Редитељ Маја Мандић

број коментара 0 пошаљи коментар