Магазин Србије на вези, РТС Свет, 21.00

Природне лепоте Србије, реке, планине, бање - у служби данашњег човека, о људима као највећем богатству Србије ма где живели, и вечитој дилеми - отићи или остати... теме су "Магазина Србија на вези".

Једна од водећих установа на пољу медицине и туризма Специјална болница "Чигота" постала је први бренд у Србији и Европи који је заштитио услугу под географским пореклом. О даљим плановима једног од најпосећенијих места на Златибору, Центру здравља "Чигота", у којем је све већи број посетилаца из иностранства, говори директор др Жељко Стакић.

Природна богатства Србије су непроцењива - шта би требало да радимо како бисмо боље искористили оно што имамо, а самим тим и заштитимо и брендирамо, говори Миљан Премовић, маркетиншски стручњак.

Драма "Митровдан", која говори о последњем сусрету два изузетна српска човека и духовника, патријарха Гаврила Дожића и владике Николаја Велимировића у Немачкој 1946. године и нњиховој моралној дилеми - да ли се вратити у земљу или се отиснути у свет, привлачи, ових дана, пажњу београдске позоришне публике, а гости емисије су аутор и редитељ Братислав Петковић и глумац Небојша Љубишић, као патријарх Гаврило Дожић.

О фрули, најважнијем инструменту са наших простора и школи фруле "Владикај Николај Велимировић", говори један од најбољих фрулаша Шумадије - Милинко Ивановић. Звуцима фруле младе групе фрулаша из Шумадије завршићемо емисију, почећемо је играма из Шумадије и Ансамблом народних песама и игара "Коло" а лепоту изворног појења, акапела, представиће Александра Милановић и Марија Бабић.

Уредник емисије Сузана Гвозденовић Пузовић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 пошаљи коментар