Мали свет за велике ствари

Хуманитарна организација "Мали свет" из Канаде своје донације усмерава добрим ђацима из материјално угрожених породица. Купују школске уџбенике, плаћају храну, смештај у домовима, покривају трошкове школских екскурзија...Пријаве за стипендије могу се наћи на њиховом сајту, а средства се шаљу директно установама - у школу, књижару или дом.

После прве донаторске вечери коју је организација Мали свет Канада организовала прошле јесени прикупљено је довољно средстава да се помогне двадесетак средњошколаца из Ваљева, Бањалуке, Ердевика, Јагодинр, Крушевца и Косовске Митровице.

Решени да буду истрајни у помоћи добрим ђацима, недавнио су организовали нови скуп, велику хуманитарну коктел журку под називом Веруј у љубав на којој се свирао џез, рок и, наравно, певала химна Мали свет.

Сва средства од продатих улазница и богате лутрије, а међу наградама су биле и авио карте до Београда, зимовање, обезбедиће средства за нове стипендије, набавку књига, плаћање излета или превоза ђацима пешацима.

Какав су циљ поставили за ову годину за РТС открива Зоран Церовић, председник Управног одбора организације Мали свет.

"Циљ за ову годину је да прикупимо средства за стипендиранје стотину малишана из ухрожених породица. Овог месеца смо се организовали мало другачиј него октобарске вечери. Формат је другачији, публика коју желимо да привучемо такође је другачија. Укључили смо и стране извођаче јер желимо да привучемо и канадску публику да нам помогне", каже Церовић.

У кратким паузама између музике за плес и популарних музичких арија могло се донирати и куповином слика уметника из Торонта. Како се на сцени певало и рецитало на српском и енглеском логично се наметнуло питање колико српска заједница у Канади има слуха за потребе средине у којој живи?

"Као Канадска организација ми имамо дужност да помажемо деци без обзира на географску припадност. Ми смо се фокусирали на децу из Србије и Републике Српске, али исто тако помажемо и децу овде. Од прве вечери донирали смо дечје болнице у Торонту и неколико организација за школовање деце", каже Церовић.

Из организације Мали свет обећавају да ће пратити сваког свог стипендисту и њихове потребе у наредној школској години.

Пријаве за нове стипендисте налазе се на сајту организације malisvetkanada.org и може је попунити родитељ, учитељ, организација или само дете, а комисија у Торонту ће одлучити коме је потпора најнеопходнија.

број коментара 0 пошаљи коментар