Магазин Србије на вези, РТС Свет, 20.50

Све наше приче су заједничке. Својим делима, наши гости превазишли су себе и границе своје земље. Добро дошли у још један "Магазин Србије на вези"!

Наша гошћа, др Душанка Мандић је за свој рад у области магнетотерапије награђена са безмало стотину награда од најпрестижнијих инстутуција пре свега у свету, које се баве овим делом медицине. Најновија, златна медаља за Магнетно дубинско униполарно оријентисано поље стигла је из Кине где је недавно одржан Други светски форум изума и иновација. Њени патенти Клопка за гелере, и МАДУ метода су многе од оних који имају само једну жељу вратили у нормалан живот.

Са нама ће бити и наш колега, Бранко Станковић овогодишњи добитник престижне Вукове награде, који већ пуних шеснаест година кроз своју емисију решава Квадратуру круга. Наравно, не ону математичку.

Понекад се десе неке случајности које промене или одреде живот. Пропутовање од неколико дана шездестих година прошлог века кроз ондашњу Југославију, Данцу Пер Јакобсену, помогло ј е да заволи један језик и књижевност даровитог народа. Овај велики поштовалац лика и дела Иве Андрића и професор некада српско-хрватског језика недавно је поново посетио Београд. Марија Цвијић је искористила прилику да то забележи.

Пут до представника за Песму Евровизије некада је водио преко домаће Беовизије. После неколико година паузе, овај фестивал поново ће бити избор за националног представника. У уторак, 20. фебруара, Сава центар отвара врата учесницима и верној публици Беовизије. Како ће све то изгледати, рећи ће нам музичка уредница наше куће Тамара Петковић.

У музичком делу емисије наступиће Мегамикс бенд и Сања Вучић.

Уреднице Нада Вукелић и Тања Адамовић

Музичка уредница Бранка Лолићдитељка Драгица Гачић

број коментара 0 пошаљи коментар