Магазин Србије на вези, РТС Свет, 21.00

Наша култура, уметност, историја, лепота, музика...код нас и у свету - укратко данашње издање "Магазина Србије на вези", вечерас у 21 сат. Добро дошли!

У вечерашњој емисији, између осталог представићемо организацију Contemporary Balkan Art (CoBA) са седиштем у Лондону, која пружа могућност савременим уметницима са простора Балкана да се својим делима представе јавности. Такође, они су учесници овогодишњег Месеца српске културе у Великој Британији, а о свему томе рaговараћемо са креативном директорком CoBA Аном Расел Омаљев.

Поред српских заједница у Великој Британији, важно место окупљања за наше људе у тој (а и свакој другој) земљи је и Српска православна црква. У репортажи Дејвида Хила сазнаћете нешто више о православној цркви Светог Лазара крај Бирмингема.

Део емисије посветили смо стогодишњици Великог рата. Историја једног народа понекад се може сагледати у животима појединаца и њихових породица. Политиколог, професор др Драган Симеуновић, у разговору са колегиницом Маријом Цвијић са поносом је говорио о учешћу својих предака у Топличком устанку. На исти начин говорили су потомци чувене браће Вајагић, који су живот у Америци заменили Солунским фронтом. Причу о Вајагићима истраживала је Тамара Дрезгић.

Пре 54 године установљена је престижна Вукова награда коју сваке године додељује Културно просветна заједница Србије. Као што се и сам Вук Стефановић Караџић бавио различитим областима култур, уметности, образовања, тако су сви, па и овогодишњи добитници следили његов пут. Догађај је забележила Вера Катанић.

Представићемо вам двадесетогодишњу Сару Милетић која је на овогодишњем такмичењу Мис туризма света, одржаног недавно у Малезији освојила титулу другепратиље, чиме је доказала своју и лепоту своје земље.

У музичком делу емисије наступиће Екстра оркестра који ће представити дугогодишњи рад и песме са првог албума који је недавно изашао у издању ПГП РТС романтичног назива Кажеш-то је љубав.

Уредници Нада Вукелић и Тања Адамовић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво