Србија на вези - регион, РТС Свет, 18.55

Основна тема вечерашње емисије јесте како сачувати српски језик, ћирилично писмо и уопште српску културу и српски национални идентитет у новонасталим геополитичким околностима не само у региону, већ и у самој Европи у целини. Гости у емисији су помоћница министра просвете и културе у Влади Републике Српске Радмила Коцић Ћућић и саветник министра културе и информисања Владе Србије Драган Хамовић.

У емисији ћемо видети и две приче такође везане за питање српског језика. Прва прича се односи на недавни научни скуп у Бањалуци и његове заључке о стању српског језика и српског писма данас, који су припремиле колеге из РТРС, јавног медијског сервиса Републике Српске.

Друга прича је из Црне Горе коју су послали колеге из тамношње телевизије Ин4С а говори о преименовању српског језика и потискивању ћирилице из употребе у тој земљи.

Такође ћемо се упознати са управо ових дана објављеном занимљивом књигом „Буквар са историјском читанком за српску децу у расејању", о којој ће нам говорити такође гост у емисији, један од аутора књиге, Бојан Љубеновић.

Реприза емисије је на РТС Свет у уторак, 5. фебруара у 13.05.

Уредници емисије: Милена Вујовић и Мирослав Карлица.

Редитељ: Ернестина Глигоријевић.

број коментара 0 пошаљи коментар