Срећан човек

Он је писац, песник, музичар, по струци електротехничар. Рођен је у Београду, а животни пут водио га је од Аустрије, Русије, Енглеске, Америке па све до Швајцарске, где настаје књига "Срећан човек".

"Срећан човек је романсирана биографија најбољег пријатеља мог оца, реалног човека Алфреда Меламеда, Јеврејина из Македоније чији сам пут добро познавао, а и њега лично", објашњава аутор књиге.

Према Алфреду Меламеду 20. век није био благонаклон, као ни према нашем народу, каже аутор. Као и главни јунак књиге, и сам је често мењао поднебља.

"Људи су полазили за својом срећом, ја сам тих година чуо много прича мојих пријатеља, познаника. Сви смо пролазили кроз исте проблеме, адаптације језика, разне државе у којима смо се настањивали", каже Предраг Ристић за РТС.

Тешке животне теме, од ратног страдања, сиромаштва, верских недоумица до проблема са децом поткрепљене аутентичним фотографијама, у књизи су описане са доста емоција, али и хумора.

"Мора се имати вера у себе и бољу будућност и задржати дух. То је оно што је њега одржало и то је моја порука кроз ову књигу", каже Предраг Ристић.

Поред писања, Предраг своје емоције исказује и на жицама. Са групом Три лафа, већ три године са три акустичне гитаре окупљају наше људе расуте по свету.

"Наступамо по Србији, Енглеској, Паризу... Крајем јануара имамо концерт, свирамо на броду, на Сени, Светосавски бал", открива Ристић.

Као што назив књиге и каже, Предраг је срећан човек, али срце је на месту само када је међу својима и у свом родном граду.

број коментара 0 пошаљи коментар