Србија на вези, на РТС САТ, у 18.55

Вечерас у "Србији на вези" гости су филолог и сликар Оливера Аџић и Ивана Ивановић, организатор Етно фестивала на Златибору.

Поводом обележавања Дана Светог Саве, у Паризу ће бити отворена изложба уметнице Оливере Аџић, чији су радови инспирисани српском традицијом, народним ношњама...Изложба је део међународног уметничког каравана и 27. јануара ће пловити на броду који плови Сеном, док ће 28. јануара бити постављена, током преподнева у Српском културном центру, у вечерњим часовима бити у галерији цркве Свети Сава У Паризу.

Такође, ова поставка биће део Етно фестивала на Златибору који почиње 5. фебруара и који ће окупити бројне уметнике чији је циљ очување српске традиције, обичаја и културе. Тим поводом гости емисије су филолог и сликар Оливера Аџић и Ивана Ивановић, организатор Етно фестивала на Златибору.

Гледаоци ће сазнати и шта је, поводом отварања конзулату у Перту, рекао амбасадор Србије у Аустралији Мирољуб Петровић, упознаћете професора Миливоја Костића, светски признатог стручњака за термодинамику, који дуги низ година живи у САД, а Живојин Жувић, пилот Боинга 737 приказаће симулацију управљања путничким авионом....

Репризни термин емисије је у петак, 26. јануара у 13.05.

Уредник и водитељ Тања Адамовић

Реализација Маја Мандић

број коментара 0 пошаљи коментар