Магазин Србије на вези: У сусрет Савиндану

У недељи, када Срби широм света обележавају Дан Св. Саве, славећи утемељивача српске цркве, државе и школства, окосница нашег дружења у "Магазину Србија на вези" биће његов живот и дело. Будите уз РТС САТ, вечерас у 21.05, и уз РТС2 у суботу, 27. јануара у 11.30.

У репортажи наше дописнице из Канаде, видећемо како се широм Онтарија, где живи највећи број наших људи, припремају светосавске академије, а у црквама, од Торонта, преко Оквила, Хамилтона, Нијагариних водопада па до Винипега - литургије у црквама. Деци окупљеној у школама на српском језику или радионицама при црквеношколским радионицама, биће то прилика да покажу шта су претходне године научили.

Гост емисије, Слободан Станишић, песник, приповедач, драмски писац, карикатуриста, чија едиција, Деца читају српску историју омогућава и најмлађим читаоцима да се на популаран и занимљив начин приближавајући им књигу, упознају са иторијом српских владара, од
Стефана Немање до Душана Силног... Један од наших најомиљенијих писаца за децу и младе преставиће и своје ауторско дело Векови српске писмености, кроз осам романсираних биографија наших великана...

На Данима српске културе у Италији од 8. до 12. фебруара, биће приказан документарно-уметнички филм публицисте и графичког дизајнера Душана Тодоровића Долина краљева и електронско издање књиге Епоха Немањића. Премијерно, гледаоци Магазина Србија на вези - видеће делове из филма...

Пеђа Ристић, писац и музичар из Базела, недавно је београдској публици представио свој нови роман Срећан човек, а нашим гледаоцима овај електроинжењер, открива каква је животна и радна искуства стицао у Аустрији, Русији, Енглеској, Америци и Швајцарској.

Молитву Св. Сави, акапела, у студију извешће вокални ансамбл Ноктурно.

Гитариста Владан Вучковић Паја представиће нови ЦД, својеврсни омаж својим дедовима, војнику краљеве војске и комунисти, прилагодивши за ову емисију Тамо далеко и Иво Лола.

Уредник и водитељ Сузана Гвозденовић Пузовић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво