Србија на вези - регион у фокусу, РТС САТ у 18.55

У Уједињеним нацијама у Њујорку, 25. јануара свечано ће бити отворена изложба "Јасеновац, право на незаборав". Изложбу ће на Дан холокауста отворити први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић.

Прва српско-јеврејска изложба о Јасеновцу у Уједињеним нацијама након Другог светског рата говори о скривеном холокаусту и геноциду под владавином усташа. Она, такође, представља допринос очувању универзалних вредности човечанства и глобалних напора УН да спрече ревизију и рехабилитацију неонацистичких и неофашистичких идеологија.

Гошћа је др Љиљана Никшић, амбасадор, Министарство спољних послова Републике Србије, а чућете и изјаве преживелих логораша, деце заточеника усташких логора смрти, који ће у УН читавом свету поручити "Још смо живи - сећамо се"...

У другом делу емисије, гост је мр Игор Рашула, председниг организације "Срби за Србе". Својим радом, тихо и ненаметљиво, али веома истрајно и транспарентно, "Срби за Србе" позиционирали су се као озбиљна и респектабилна хуманитарна организација у региону и читавом Балкану. Недавно су поводом Дана Републике Српске у бањалуци одликовани за свој рад.

У другом делу емисије, гост је мр Игор Рашула, председник организације "Срби за Србе". Својим радом, тихо и ненаметљиво, али веома истрајно и транспарентно, "Срби за Србе" позиционирали су се као озбиљна и респектабилна хуманитарна организација у региону и читавом Балкану. Недавно су поводом Дана Републике Српске у Бањалуци одликовани за свој рад.

Уредници емисије Милена Вујовић и Мирослав Карлица

Реализација Ернестина Глигоријевић

 

 

 

број коментара 0 пошаљи коментар