Магазин Србије на вези, РТС САТ, 21.05

Већ 14 деценија, Јапан и Србија негују званичне дипломатске и пријатељске односе. То је и више него довољан разлог да у нашем студију угостимо Јелену Јеремић, координатора културне размене између Србије и Јапана, Ецуко Цунозаки, супругу бившег амбасадора Јапана у Београду, успешне младе људе којима је Јапан животна инспирација...Будите уз "Магазин Србије на вези", вечерас на РТС САТ у 21.05, и на РТС2 у суботу, 20. јануара у 11.30.

Јелена Јеремић је координатор културе размене између Србије и Јапана, а Ецуко Цунозаки, супруга бившег амбасадора Јапана у Београду, председава асоцијацијом за музичку размену између две пријатељске земље.

Гости Магазина су и двоје изузетно успешних младих људи којима су Јапан и јапанска култура донели инспирацију, интелектуално напредовање и професионалне успехе.

Анастасију Пековић су, још док је била мала, привлачили јапански храмови, архитектура, природа и култура.

Ипак, није ни слутила да ће је необичан сплет околности довести до јапанске ваздухопловне академије.

Матеја Матић је студент јапанологије, преводилац, говорник. 2016. године боравио је у Јапану као амбасадор добре воље.

Своју љубав према музици Балкана уобличили су кроз свој бенд - гости Магазина су чланови музичке атракције из Јапана "Јапалкан". Музички су отворили овогодишњи фестивал Кустендорф а следи и солистички концерт у Београду.

"Јапалкан" ће у нашем студију извести "Ужичко коло", "Ој, Цоко, Цоко" ...

Изложба "Просветли таму", која представља живот хочанских Срба у очима италијанске фотографкиње Федерике Троизи, отворена је у Етнографском музеју у Београду. То је дирљива и инспиративна прича о пријатељству Италије и Србије, и непрестаном хуманитарном ангажовању организације "Пријатељи Дечана" (Amici di Decani).

Др Драгољуб Покрајац био је један од најбољих студената Електронског факултета у Нишу. Данас је професор информатике на Делавер унивезитетуу САД, и аутор алгоритма за рано откривање рака дојке. Пре 30 година био је и учесник Квискотеке.

У емисији ће наступити и чланице Плесног студија "Амадеус" из Пожаревца.

Уреднице емисије Јелена Ђорђевић Поповић и Мирјана Николић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 пошаљи коментар