Зимски омладински камп у Новој Грачаници

За неколико дана почеће са радом зимски камп у манастиру Нова Грачаница код Чикага. Камп је за само неколико година рада постао веома популаран међу омладином за који је све теже наћи слободно место.

У манастиру Нова Грачаница, који се налази на широј територији Чикага, кажу да је све спремно за новогодишњи, зимски камп средњошколаца и студената. Игуман манастира синђел Серафим Балтић каже да је највећи проблем ограничен капацитет, и то због великог интересовања младих.

Када је у октобру почела регистрација, сва места су била резервисана већ за два дана.

„Има људи којима је за време празника интересантно, али има пуно младих који су нашли овде и друштво, а и дубину тога. Направили смо дневни распоред, имамо и јутарње и вечерње молитве, а учимо и неке практичне ствари, као што је нпр. како запалити кандило, како кадионицу...", каже синђел Серафим Балтић, игуман манастира Нова Грачаница.

Слике са прошлогодишњег кампа говоре да већ први дан почиње заједничком вечером и упознавањем, као и разговором о актуелним темама које води отац Драган Петровић из српске православне цркве Свети Никола из Индијанополиса.

„Биће сигурно и зимских радости, скијања, санкања, али овде је таква атмосфера да се млади враћају, и постају и учесници и помагачи, који се некад јаве и у задњи час са жељом да се придруже", каже отац Серафим.

Зимски камп за тинејџере у манастиру Нова Грачаница и траје од 26. до 30. децембра.

број коментара 0 пошаљи коментар