Србија на вези, на РТС САТ, у 18.55

Будите са "Србијом на вези" јер вечерас вас водимо у Цирих, Чикаго, Торонто...Гост у студију Ивана Јордан, која ће нам пренети утиске са недавног гостовања у Америци. Вечерас на РТС САТ у 18.55, реприза емисије у петак, 22. децембра у 13.05.

Прошлог викенда у Швајцарској одржана је редовна годишња скупштина Српског Културног Савеза, који је кровна организација свих Срба, који живе и раде у овој алпској земљи. Уз присусуство бројних предствника клубова и удрузења из целе Швајцарске, изабрано је ново руководство, које ће у наредном двогодишњем периоду водити ову организацију. Из Цириха извештава Анђелка Красојевић.

За неколико дана почеће са радом зимски камп у манастиру Нова Грачаница код Чикага. Камп је за само неколико година рада постао веома популаран и веома брзо се попуне сва слободна места. Пред почетак овогодишњег програма са игуманом манастира Нова Грачаница разговарао је Александар Жигић.

Чувена драма Ива Брешана, представа "Хамлет у селу Мрдуша Доња", постављена је на многим сценама, а прошле недеље и у ''Пепер мил'' театру у Торонту. Екипа коју је окупио и води редитељ Александар Саша Лукач, у оквиру Театра 10 с Лукачем, играла је увек пред пуном салом. Из Торонта за емисију Србија на вези Бранка Дикановић Трбојевић.

У организацији Сербиан Цултуре Нетwорка и Балкан Цитy магазина у Чикагу и Њујорку, у част стогодишњице пробоја Солунског фронта и највеће болнице на Балкану у Првом светском рату у Ваљеву, љубитељи српске културе имали су прилику да виде изложбу слика и музички програм традиционалне српске музике. Гост емисије биће поп певачица Ивана Јордан која ће нам пренети утиске са овог догађаја у Сједињеним Америчким Државама.

Већ деценијама велики број наших најбољих студената и професора одлази у иностранство. Једна од њих је и научница проф. др Смиља Мучибабић која је пре шест деценија докторирала на Кембриџу. Ових дана одржана је промоција књиге о њеном животу у Дому војске Србије у Београду.

Уредник и водитељ Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 пошаљи коментар