Србија на вези, на РТС САТ, у 18.55

"Београђанке знају" - назив је књиге која представља запис о једном времену, сјајна прича о 18 познатих Београђанки које су свој животни стил градиле у родном граду али и широм света. Ауторка књиге је новинарка Бранка Ковачевић, и сама део српске дијаспоре дуги низ година, живећи у Лондону. Она је гост вечерашње емисије, на РТС САТ у 18.55. Репризни термин у петак, 15. децембра у 13.05.

Франкфуртске "Вести" обележавају 25 година успешног рада. То је лист који негује традицију, историју, културу, језик и писмо нашег народа. Већ четврт века, он је спона између матице и дијаспоре. Недавно је добио и своје електронско издање. Поводом овог значајног јубилеја, који се прославља у Београду, власник "Вести" Душан Видаковић говорио је за нашу емисију. С њим је разговарала Милена Вујовић.

У нашем граду, протекле недеље је промовисана књига ауторке др Миле Михајловић "Културно памћење тршћанских Срба". Студија је представљена и на овогодишњем Београдском Сајму књига, а план је да обиђе цео свет. Наша екипа забележила је овај догађај.

У Музеју науке и индустрије у Чикагу, уприличен је посебан програм поводом новогодишњих и божићних празника. Међу учесницима је била и фолклорна група "Србадија" из Мерилвила. Свечаност је пратио Александар Жигић.

О 50. годишњици рада Српске допунске школе у Швајцарској, говориће Анђелка Красојевић.

Уредник и водитељ Тања Адамовић

Реализација Маја Мандић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво