Богдан Богдановић гост младих професионалаца

У Чикагу је одржан скуп Младих српских професионалаца. Циљ је да се чланови заједнице повежу и поделе међусобна искуства. Догађај је био и посебно занимљив, јер је специјални гост вечери био играч Сакраменго Кингса, српски кошарлашки репрезантивац Боган Богдановић.

Богдан Богдановић је право са аеродрома Охер у Чикагу дошао на први скуп Младих српских професионалаца, окупљених на горњем спрату ресторана Досон, у близини самог центра Чикага. Били су ту млади људи са дипломама, жељни да се повежу и и упознају али и да искористе прилику да уживо виде чувеног српског кошаркаша.

"Па сјајно је видети оволики број наших људи у иностранству. Чикаго је познат по томе да је велики српски град. Стварно је сјајна организација и била ми је част да будем овде. Кад сте дуго онако у иностранству некад вам и недостају ваши људи", каже познати спортиста, Богдан Богдановић.

А да ли има још могућности да се у Чикагу срећу наши људи на сличним местима?

"Има, зато што је српска популација велика у Чикагу. Поред овог места, постоји још доста ресторана са српском традицијом и културом", каже Јелена Милојевић.

"Искористили смо добру прилику, јер Богдан Богдановић игра против Чикаго Булса, па рекох да се сакупимо, да буде мало професионалније. Ми се бавимо организовањем журки, али ово је мало другачије. Ето, да он дође да упозна нашу српску заједницу овде у Чикагу", каже Горан Веселиновић.

Чини се да је одзив јако добар, а неки су дошли чак са Флориде.

"Повезао сам се преко Линкдина са овим дивним људима. Сазнао сам за то прошлог викенда и чуо да ће бити доста људи и младих професионалаца, а то је био за мене довољан повод да дођем, да се упознам са нашим људима", каже Бојан Стевовић.

Организатори планирају да наставе са организовањем оваквих догађаја и повезивањем наших људи у расејању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи