Србија на вези - регион, РТС САТ, 18.55

На подручју бивше Југославије или, како се то данас чешће говори, у региону, никад досадно. Најновије догађаје, у студију РТС-а, коментарише др Милан Гулић. Угостићемо и др Сању Поповић Пантић, председницу Удружења пословних жена Србије, као и Ненада Грујичића, аутора "Антологије ојкаче". Репризни термин емисије у уторак, 12. децембра у 13.05.

Духови прошлости и ратних страдања и данас су присутни. Колико смо способни да прошлост препустимо источарима и окренемо се будућности? Рат је завршен пре 22 године али очито да је још увек у главама многих људи. То су показале и последње пресуде Хашког трибунала, у сенци којих је изгласан веома споран Закон о хрватским бранитељима. Бошњачки члан председништва БиХ Бакир Изетбеговић у Београду је недипломатским иступом угрозио споразум о разграничењу са Србијом.

У оба ентитета у БиХ у току је замена старих земљишних књига. У федералном, ипак, то личи на перфидно отимање српске имовине.

О томе у емисији, али и штампи у региону, чије ће писање коментарисати др Милан Гулић.

Угостићемо и др Сању Поповић Пантић, председницу Удружења пословних жена Србије, као и Ненада Грујичића, аутора Антологије ојкаче.

Уредници Мирослав Карлица и Милена Вујовић

Реализација Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво