Синиша слика и затворених очију

Дванаестогодишњем дечаку, надареном за сликарство и вајарство, који са оцем и баком живи у Горњем Будачком на Кордуну, Синиши Матијевићу, недавно је у Старом двору у Београду организована прва самостална изложба. Краси га и необичан таленат - сликање затворених очију.

У организацији Скупштине града и уз присуство великог броја гостију, пре свега деце београдских школараца, а ли и одраслих, у свечаној сали сали Старог двора уприличена је изложба талентованог дванаестогодишњег дечака са Кордуна у Хрватској, Синише Матијевића.

Синиша је јавности у Србији, али и региону, однедавно познат као „чудо од детета". Не само да добро слика, већ то уме да чини и затворених очију.

„Драго ми је да сам у Београду, ово је први пут да имам изложбу на којој ћу приказати радове које сам радио за ову прилику. Драго ми је да могу суделовати на овој изложби и захваљујем се свима који су ово организовали и који ће ме пратити и даље", каже Синиша за РТС.

„Ми смо град који ће увек бити отворен за младе таленте. Имамо и Фондацију за младе таленте, много радимо са њима...али, њима треба само отворити врата и направити услове, а они су ти који праве чуда, и част ми је да данас могу да будем домаћин Синиши", каже члан Градског већаДрагомир Петронијевић.

Синиши живот у Хрватској и његовом селу, Горњи Будачки није нимало лак. Живи веома скромно са оцем и баком, у кући без купатила, 8 километара далеко од школе.

„Од малена сликам. Када сам био у трећем разреду, у осмој години сам почео интензивније да сликам, а онда сам открио таленат за сликање затворених очију", каже овај талентовани дечак.

Младом, талентованом дечаку са Кордуна, свечано је уручена и награда Деспот Стефан, коју је установила Скупштина града, а Синиша је њен први добитник.

„Планирам да после основне школе наставим у Београду школовање и да се даље развијам. Тако да морам наћи школу која ће ми покрити трошкове, да бих настави са радом", каже Синиша.

Из градске управе поручују да ће Град Бепград и даље подржавати децу из региона, уз напомену да су већ организовалуи летњу школу за српску децу из Хрватске, као и да у наредном периоду предстоји и њен зимски циклус.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара