Магазин Србије на вези

У "Магазину Србије на вези" - о новој књизи "Срби у Русији", шта је предност а шта недостатак живљења у Уједињеним Арапским Емиратима, каква је будућност православља на афричком континенту, о новом Невенином албуму и утисцима са "Славјенског базара"...Будите са нама, вечерас, на РТС САТ у 20.50, и на РТС2, у суботу, 9. децембра у 11.30.

Гост Магазина је Марко Лопушина, новинар и публициста, поводом објављивања нове књиге о српској дијаспори - "Срби у Русији".

Као писац и репортер, Лопушина сарађује са великим бројем српских гласила у иностранству. Сарадник је САНУ и Матице српске на "Српској енциклопедији", у поглављу о исељеницима и дијаспори. Носилац је ордена Вук Стефановић Караџић за допринос новинарству, српској култури, информисању и очувања идентитета Срба у дијаспори.

Из Уједињених Арапских Емирата у емисију се укључује отправник послова српске амбасаде у Дубаију, господин Милош Перишић. Као илустрација живота једног Србина у УАЕ, послужиће репортажа о Влади Лакобрији, медијском стручњаку из Новог Сада, који већ низ година живи и ради у Абу Дабију. Шта му се у "пустињи" допада а шта му из Србије недостаје?

Брачни пар Јаношевић, Срђан и Весна, већ 30 година живи на Сејшелима у граду Викторија, на острву Махиу. Отац Сергиос је 2009. године рукоположен за свештеника Александријске патријаршије. Он је први православни свештеник у овом делу света. За Србију на вези први пут су говорили 2012. године.

Са протојерејем ставрофором Сергиосом Јаношевићем и протиницом Весном, овогодишњи сусрет у Београду десио се непосредно по повратку из њихове прве посете Јерусалиму.

Невена Божовић, поп певачица, освојила је друго место на на међународном фестивалу „Славјенски базар 2017." у Витепску, Белорусији, који је уједно и највећа манифестација оваквог типа у Европи. Невена је наставила низ успеха на овом фестивалу који су пре ње имали Жељко Јоксимовић, Јелена Томашевић, Марија Шерифовић, Ивана Жигон а неколико деценија раније и Радмила Караклајић, Ђорђе Марјановић.

Невена ће говорити о успеху сингла "Јасно ми је", новом албуму, и наравно утисцима из Белорусије. Наступиће уживо, у пратњи Ансамбла Часлава и Николе Љубеновића.

Будите са нама, вечерас, на РТС САТ у 20.50, и на РТС2, у суботу, 9. децембра у 11.30. Реприза на РТС САТ, у четвртак, 7. децембра у 13 сати.

Уреднице емисије Јелена Ђорђевић Поповић и Мирјана Николић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво