Србија на вези - регион

Гости "Србије на вези", вечерас на РТС САТ у 18.55, су Синиша Матијевић, талентовани млади сликар који црта са повезом преко очију, Сања Лакић из зимске школе "Деспотовим корацима", Вићa Митровић, члан градског парламента у Сент Галену...Давид Штрбац из Бечког гитарског секстета свира за вас!

Упознаћете Синишу Матијевића који има дванаест година и један је од дванаест житеља села Горњи Будачки у Карловачкој жупанији у Хрватској. Таленат за цртање показује тако што црта с повезом преко очију. Ових дана, гост је Београда где ће имати изложбу својих цртежа, а биће му уручена и Деспотова награда. То ће уједно бити најава за зимску школу "Деспотовим корацима" о којима ће говорити организаторка Сања Лакић.

Видећете како један Србин, Вићa Митровић заступа интересе и Срба и Швајцараца у градском Парламенту у Сент Галену, а како меморијална фондација "Јасеновац и Холокауст" упознаје британске парламентарце са злочинима почињеним у НДХ, јавиће нам из Лондона директорка фондације Драгана Томашевић.

О угрожености српског језика и ћириличног писма, ових дана говорило се у Темишвару, а говориће се и у Подгорици.

Бечки гитарски секстет одржао је први концерт у Београду, а један од чланова, Давид Штрбац биће наш гост.

Емисија је на РТС САТ у 18.55, реприза сутрадан, у уторак у 13. 05 сати.

Уредници Милена Вујовић и Мирослав Карлица

Редитељка Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво