Магазин Србије на вези

Поздраве из Грузије шаљу Ирина и Јана у специјалном укључењу за "Магазин Србије на вези", пред предстојећу Дечју песму Евровизије. Српско-грчке пријатељске везе такође су тема емисије, а за музику и плес брину Жељко Васић и Марко Мићић. Емисија је на РТС САТ, вечерас у 20.50, и на Другом програму РТС-а у суботу, 25. новембра у 11.30.

После Солуна и Кефалоније, изложба Србија и Грчка - 150 година борбе за европски Балкан сели се у Атину. Ради се архивској грађи, бројним фотографијама и портретима знаменитих личности који славе 150 година од потписивања првог уговора између Србије и Грчке 1867. године, од стране кнеза Михаила Обреновића и грчког краља Ђорђа I Гликсбурга.

Поставку је иницирао амбасадор Републике Србије у Грчкој Душан Спасојевић, а гости Магазина Србије на вези су аутори поставке музејски саветници др Душица Бојић и Небојша Дамњановић.

Једино грчко војничко гробље у Србији из Првог светског рата, налази се у Пироту. На брду Метиљавица, поред споменика 7 610 погинулих Пироћанаца, леже посмртни остаци 358 грчких војника.

Марко Мићић донео је ирски плес у Србију. Ушао је у Гинисову књигу рекорда плешући ирски плес са најбољима на планети. У Магазин Србије на вези овога пута долази као европски првак у ирском плесу.

Са Србијом на вези је Жељко Васић који представља нову песму и најављује предстојећу америчку турнеју.

Уреднице емисије Јелена Ђорђевић Поповић и Мирјана Николић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво