Са Србијом на вези

Гост вечерашње "Србије на вези" je Мирослав Ђукић, пресдедник Удружења "Повратак старих ратника". Емисија је на РТС САТ у 18.55, реприза у петак, 17. новембра у 13.05.

Борећи се за одбрану земље, српски ратници су , током Првог светског рата били заробљавани, депортовани и затварани у логоре широм Европе. Један од њих је био и Нађмеђер, који се налазио на данашњој територији Словачке. На жалост, 100 година касније, кости наших хероја, на месту где се налазио овај логор, почивају оскрнављене, гробље се уништава, а истина о суровости једног раздобља, прети да падне у заборав. Да ли нешто може да се промени, једно је од питања за госта емисије, Мирослава Ђукића, пресдедника Удружења "Повратак старих ратника".

Гледаоци ће сазнати и како је у Торонту обележен 11. новембар, Дан примирја у Првом светском рату; видеће део атмосфере са прославе 50. годишњице постојања Фолклорног ансамбла "Опленац" из Белвуда, на територији Чикага; упознаће Анастасију Пековић коју је сплет необичних животних околности одвео чак до јапанске ваздухопловне академије; откриће шта стоји иза наслова нове књиге Миодрага Јакшића - "Пролеће ово - разговори са женом"....

Уредник и водитељ Тања Адамовић

Реализација Маја Мандић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи