КУД "Бранко Чајка" из Тетова обележило јубилеј

Под слоганом "25 година заједно-пишемо историју, чувамо традицију, градимо мостове", Удружење Срба и Македонаца, КУД "Бранко Чајка" из Тетова, недавно је обележило 25 година постојања и успешног рада.

Уз богат културно-уметнички програм и видео презентацију хронологије 25-годишњег постојања и успешног рада, Удружење Срба и Македонаца КУД Бранко Чајка из Тетова, одушевило је многобројне присутне госте и пријатеље.

„С поносом можемо истаћи да Удружење Срба и Македонаца КУД Бранко Чајка непрестано живи и ради већ пуних 25 година и да резултати који су остварени заслужују сваки респект. О резултатима и активностима било је доста речи, али не би све тако изгледало да није било великог ентузијазма, посвећености, прегалаштва, љубави свих оних који су део свог живота посветили и оставили, сваки на свој начин, трагове на 25-годишњој стази постојања овог удружења", рекла је Соња Андонов, председница Удружења Срба и Македонаца, Тетово.

Путем видео линка присутне су поздравили оснивачи и ранији председници Удружења. У име владе Македоније, присутне госте и чланове Удружења Срба и Македонаца у Тетову, поздравио је директор Управе за образовање етничких заједница у Македонији, Милутин Станчић.

„Удружење Срба и Македонаца свој допринос давало је и даје целом друштву, посебно српском корпусу, препознатљивим трагом између осталог и више него успешним спомињањем културних активности од ширег значаја које препознаје наше друштво, а то су историјски часови на српским војним меморијалима, као и манифестација која је пет пута заредом организована, Пишемо и стварамо на српском", рекао је Милутин Станчић, директор Управе за образовање етничких заједница.

Основна порука са свечаности јесте да Удружење Срба и Македонаца у Тетову наставља са својом основном мисијом зближавања и сарадње, не само имеђу ова два блиска народа, већ и свих других са ових простора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи