Магазин Србије на вези: У сусрет 2021. години

Нови Сад, 2021. године носиће титулу Европске престонице културе. О припремама и плановима првог града ван ЕУ да оправда титулу Европске престонице културе, Немања Миленковић и Данијела Мирков, директор и члан Управног одбора Фондације Нови Сад 2021, у "Магазину Србије на вези", вечерас на РТС САТ у 21.05. Емисију можете погледати и на РТС2, у суботу, 11. новембра у 11.30.

НОВИ САД 2021 је платформа за развој креативних потенцијала Новог Сада а на путу ка 2021. години стоји остваривање пројеката ревитализације културног наслеђа, реконструкције старих и отварање нових простора намењених култури, преиспитивања савременог идентитета Новог Сада.

О припремама и плановима Новог Сада, првог града ван ЕУ, да оправда титулу Европске престонице културе, говоре Немања Миленковић и Данијела Мирков, директор и члан Управног одбора Фондације Нови Сад 2021.

Аурора Чини се јавља из Ливерпула и поделиће са гледаоцима Србије на вези искуства из 2008. године, када је Ливерпул био управо Европска престоница културе.

Подршку Новом Саду пружа и Хонг Конг, одакле се укључује Клемент Ву, бизнисмен и окружни одборник.

Србија је девет пута учествовала на такмичењу „Дечја песма Евровизије". Ове године, као наше представнице на овом фестивалу, у Грузију путују Ирина Бродић и Јана Пауновић са песмом „Цео свет је наш". Оне су гошће Магазина, као и Силвана Грујић, одговорни уредник Музичке редакције РТС. Разговарамо како теку припреме и какву подршку српска дијаспора може да пружи за што бољи пласман српске песме, 26. новембра у Тбилисију.

Филмско остварење играно-едукативног карактера о животу кнеза Лазара Хребељановића, од рођења па до Газиместана, замисао је младог редитеља Марка Маринковића.

Крушевљанин Марко Маринковић, иначе наставник историје, жели да, како каже, филм Кнез Лазар буде од користи свима: просветним радницима, културним институцијама, Српској православној цркви, туристичким организацијама, његовом родном граду, дијаспори, генерацијама које долазе.

Насловна улога поверена је Војину Ћетковићу, а кнегиње Милице Биљани Николић. Пројекат Кнез Лазар је већ добио подршку многих институција и појединаца али је за завршетак потребно још финансијских средстава. У емисији ћете чути како можете подржати ово остварење.

Дуо гитара, Иван Чукић и Горан Стојковић, најавиће предстојећа европске концерте а угостићемо и Ансамбл Ренесанс.

Уреднице емисије Јелена Ђорђевић Поповић и Мирјана Николић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво