Србија на вези...вечерас на РТС САТ у 18.55

Централни савез Срба Немачке, са партнером из Србије, Омладинским савезом Србије, у сарадњи са немачким ГИЗ-ом организовали су конференцију под називом "Трансфер знања од Немачке према Србији-допринос дијаспоре". Гости емисије су председник Омладинског свеза Србије Хаџи Страхиња Стојковић, декан Факултета за менаџмент др Горан Квргић и председник Српско-турског пословног савета Александар Међедовић.

Представлћемо и нову радио емисију која се бави расејањем. Реч је о емисији Наши у свету Радио-телевизије Нови Сад. Гост емисије је аутор Горан Павловић.

Чланови српске заједнице у Чикагу пореклом са Кордуна, и њихови пријатељи, прославили су своју славу. Догађај је одржан у цркви Свети Василије Острошки у насељу Лејк Форест, а том приликом су прикупљана и средства за обнову три цркве. Извештава Александар Жигић.

Хор Свети Сава из Торонта основан је 1955. године при истоименој цркви Свети Сава на Риверу. Од почетка овог века певају на литургијама и концерте одржавају при цркви Свих српских светитеља у Мисисаги. Годинама су, нарочито када је српска заједница била мала, били центар
окупљања, а и данас су активни члан Америчко-канадског савеза српских хорова. Извештава Бранка Дикановић Трбојевић.

Видећемо и шта је то ново што се емитује у серијалу Медијска мрежа српске дијаспоре који уређује Мирајана Раичевић Тасић. Реч је о новом издању емисије Стари путеви нови хоризонти аутора Милована Терзића, који ће представити талентовану Каролину Грујић.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 пошаљи коментар