Српска разгледница из Америке

Ново издање емисије "Српска разгледница из Америке", који уређује и води Александар Жигић стартује репортажом из манастира Нова Грачаница, где је прослављена годишња манастирска слава, покров Пресвете Богородице. Обратили су се владика средњезападноамерички Лонгин и игуман манастира, отац Серафим Балтлћ. Емисија је на РТС САТ, вечерас у 18.55, реприза ноћас, у 02.03

У цркви Свети Василије Острошки где је прослављена 20-годишњица парохије, а камера је забележила и 130 километара јужно обележавање је 103. годишњице парохије у сали цркве Свети Сава у Мерилвилу, у Индијани. О годишњици и значају те цркве за ширу заједницу у овом делу САД разговарамо са протојерејом ставрофором Марком Матићем као и са диригенткињом тамошњег хора Иваном Станковић. Она се у САД из Ужица преселила пре 4 године.

Стицајем околности и наредна прича одвешће нас у северну Индијану. Репортажа је забележена другог дана. Чланови тамошње српске заједнице су се окупили како би спремили кутије пуне поклона за децу у сиротиштима у Србији и Републици Српској, као и за сигурне куће за жене. Рећи ће нам и шта је то што их из године у годину вуче да учествују у оваквим хуманитарним акцијама.

Професор доктор Александар Крунић цењен је дерматолог у Чикагу, где има две ординације које успешно послују. Његова специјалност је мос хирургија. Она омогућава да се канцер коже на лицу и генерално на глави и другим осетљивим тачкама одстрани са мање резова и при само једној посети лекару. Преноси нам да је срећан што ће сада моћи да примени ову технику лечења и у Србији.

Следи и садржај за љубитеље спорта. Бобан Марјановић, као један од играча кошаркашке репрезентације Србије одушевио је публику на недавном Европском шампионату. Сада је већ поново у дресу Детроит Пистонса и дао је интервју после утакмице у Милвокију.

Уредник серијала Медијска мрежа српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво