Србија на вези - регион

Идавачи, писци, дела, посетиоци, сви на једном месту, под једним слоганом: Кључ је у књигама! Већ дуги низ година, па тако и на овогодишњем сајму књига представља се и "Бијела пчела" (Подобор српског културног друштва "Просвјета") из Ријеке. Нашa гошћа у студију биће извршна уредница "Бијеле пчеле" Љерка Радојчић. Угостићемо и песника, члана Удружења књижевника Српске и Србије који годинама ради и ствара у Холандији Вјекослава Вукадина.

1970. године, тада 15. по реду, Сајам књига у Београду отворио је наш нобеловац Иво Андрић, а у вечерашњој емисији, захваљујући богатој архиви РТС-а чућете шта је том приликом рекао.

А захваљујући колегама из Тв Продукције ЗВО Вуковар, видећете репортажу из села Смиљан, код Госпића, најпознатијем личком селу у свету. Ту је рођен Никола Тесла, великан науке, геније бескрајних домена. Данас у овом селу живе два Србина, али је веома посећено и недавно су, уз помоћ добротвора, обновљени споменици Теслиним родитељима, мајци Ђуки и оцу Милутину.

У музичком делу емисије наступиће истакнута уметница која негује традиционални начин певања Светлана Спајић. Представиће нам се ојкачом.

Уредници Мирослав Карлица и Нада Вукелић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво