Србија на вези

Гост емисије је члан Пословног савета удружења "У име живих" проф. др Михајло Рабреновић. Будите са нама, вечерас у 18.55 на РТС САТ. Реприза сутрадан, у петак, 20. октобра, у 13.05.

Српске православне цркве у Сједињеним Америчким Државама постоје више од сто година. То је случај са црквом Свети Сава у месту Мерилвил у северозападној Индијани, која је обележила 103 године рада. На свечаности, која је организована тим поводом, наступили су тамошњи дечји хор и фолклорни ансамбл. Из Индијане извештава Александар Жигић.

Емисија Амерички сан аутора Драгана Ракоњца, која се емитује у оквиру серијала Медијска мрежа српске дијаспоре, говори такође о једном од најстаријих православних храмова у Америци у Индијани.

Удружење У име живих је са својим хором и оркестром Књаз Милош током турнеје по Европи, одржало концерте у Берну, Паризу, Прагу и Бечу, под називом Вече српске и евергрин музике - Србија у Европи. Ово удружење има за циљ унапређење културних и пословних веза Србије са светом и посебно са српском дијаспором. Гост емисије члан Пословног савета удружења У име живих проф. др Михајло Рабреновић.

Песник Љубивоје Ршумовић овогодишњи је добитник награде Лазар Вучковић која се додељује у знак сећања на трагично преминулог песника. Награда Лазар Вучковић додељује се за најбољу поезију објављену у часопису Стремљења током једне календарске године.

Видећемо и како је протекла промоцију књиге Рокенрол у канџама интернета  Предрага Јовановића и Бранимира Локнера, у издању РнР рекордса која је представљена у просторијама Матице исељеника Србије у Београду.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи