Српска разгледница из Америке

У новом издању емисије "Српска разгледница из Америке", коју припрема и води Александар Жигић, видећемо репортажу о маратону у Чикагу, коме је присуствовала и делегација из Београда. Емисија је на РТС САТ, вечерас у 18.55, репризни термин у 2.05.

Великом броју становника Чикага и посетиоцима из целог света представљени су Београдски маратон, туристички потенцијали Београда и Србије, као и београдски Аеродром. За Разгледницу говоре заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић, извршни директор београдског Аеродрома Раша Ристивојевић и други чланови делегације.

Видећемо каква је херцеговачка цицвара у Чикагу и чути гусле док аутор емисије разговара са организаторима предстојеће Херцеговачке вечери, заказане за 21. октобар и Гусларске вечери, заказане за 18. новембар. Оба догађаја биће организована у свечаној сали Српског саборног храма у Чикагу, на Редвуд Драјву.

Пажњу гледалаца плениће и наступ млађих чланова фолклорног ансамбла Опленац из Белвуда, који ће 11. новембра прославити 50 година рада.

А у Ленсингу (Илиноис), гостовао је и одржао концерт духовне музике Хор Кир Стефан Србин из највећег канадског града, Торонта. Поздравио их је старешина Храма Светог Арханђела Михаила, протојереј ставрофор Милош Весин. О хору говори и диригент, Јасмина Вучуревић.

Уредник серијала Медијска мрежа српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво