Србија на вези, вечерас у 18.55 на РТС САТ

Гост вечерашње "Србија на вези" је шеф Канацеларије за младе и дијаспору града Ниша Стеван Живковић.

Четири године је прошло од када је формирана Канцеларија за сарадњу са дијаспором града Ниша. Покренуто је више пројеката и иницијатива у пружања помоћи дијаспори у решавању статусних питања, успостављању сарадње у области кулутури, образовања и економије. Гост емисије Србија на вези је шеф Канацеларије за младе и дијаспору града Ниша Стеван Живковић.

У Сједињеним Америчким Државама одржана је прослава поводом 8. година емитовања програма Радио Авале Чикаго, као и телевизијске емисије Српска разгледница из Америке која се већ седам година емитује преко Сателитског програма РТС-а. Наш дописник из Чикага, Александар Жигић, имао је овај пут улогу и домаћина и репортера.

У Галерији Српске националне академије у Торонту, у протекла два викенда, организоване су две изложбе. Прво аукција слика, а потом и самостална изложба младе уметнице из Београда Марије Чолић. Из Торонта се јавља Бранка Дикановић Трбојевић.

Протеклог викенда у Београду одржан је Континентал куп у хокеју. Домаћин је био хокејашки клуб Црвена Звезда из Београда, а учествовали су тимови из Турске и Исланда. Гости емисије су председник хокејашког клуба Црвена Звезда Горан Ђаковић и хокејаши Павле Подунавац и Петар Новаковић.

За око 250 000 академаца у Србији и званично је почела нова академска година. Да би се студенти упознали са свим могућностима стипендирања или размене током школовања у земљи и иностранству, Центар за развој каријере Универзитета у Београду организовао је сајам стипендија под називом Стипендија и ја. Представили су се универзитети, фондације,
компаније, амбасаде САД, Велике Британије, Грчке, Кореје, Чешке....

Реприза емисије је у четвртак, 6. октобра, у 13.05.

Уредник и водитељ емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Ернестина Глигоријевић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво