Магазин Србије на вези: Дечја креативност

"Магазин Србије на вези", у првој недељи октобра говори о дечјој креативности на делу, о почетку школске године у српским школама у Атини и Катедри за српски језик на Филозофском факултету у главном граду Грчке, Матици исељеника, као најстаријој организаији у Србији која се бави сарадњом са српким исељеништвом у свету. Будите вечерас са нама, на РТС САТ у 18.50 и у суботу, 7. октобра на РТС2 у 11.30.

Гости емисије, Миодраг Јакшић, председник Матице исељеника Србије, и писац за децу, као и Урош Петровић, добитник највећег признања у књижевности за децу, награде Невен и аутор Добре играчке која је освојила највиша признања у земљи и свету.

Професорка српског језика Биљана Турањанин, јавиће се из Атине са извештајем о почетку школске године у допунским школама на српском језику у главном граду Грчке, као и на Катедри за српски језик на Филозофском факултету у Атини, где је све већи број студената Грка.

Деца из радионице академског сликара Ивана Коцића, показаће како се праве врхунска уметничка дела од старих играчака, на мини радионици у студију.

Музички састав Ступови представиће нови ЦД и спотове у којима деца, глумци, певачи, спортисти, уметници ..., учествују у обнови Немањићке светиње, Манастира Ђурђеви ступови у Расу, код Новог Пазара.

Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић

Музички уредник Бранка Лолић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 пошаљи коментар